במונח מיגון אקטיבי ופאסיבי לקרינה, אנו מתכוונים בעצם לאפשרות של הפחתה ברמות הקרינה העלולה להגיע ממגוון רחב של מקורות. בחלק זה אנו נתעסק בעיקר בצורך להפחית את הרמות כתוצאה מתשתיות חשמל ולא מתקני שידור.

לרוב החלוקה תהיה :

מתי בעצם אנו נדרשים במיגון?

כאשר רמות הקרינה גבוהות מההמלצות או עלולות להיות גבוהות (נניח, במקרה של צריכה גבוהה יותר) ולא ניתן לבצע פתרון אחר אזי יש צורך במיגון.

כמובן שבמידה ומתאפשר להפחית את הרמות ע"י טיפול בתשתיות, הרחקה וכדומה, אזי מוטב להימנע מהמיגון, תלוי ברמה עלות-תועלת והכלל הוא פשוט:

אם ההוצאות בגין ההפחתה ע"י מיגון נמוכות יותר או שיותר קלות לביצוע או עדיפות מבחינת לו"ז אזי מומלץ לבצע מיגון. אם יש לנו פתרון אחר והעלויות של המיגון גבוהות, אזי מומלץ להשתמש בפתרון חלופי.

כחברה לייעוץ אנו נסייע לכם לבחון את החלופה הטובה ביותר עבורכם והכל בהתאם לצרכים של הפרויקט, לחברתנו ניסיון רב במגוון רחב ביותר של פרויקטים, בתרחישים שונים ולאורך זמן. נשמח ללוות אתכם בפתרון עבורכם.

כמה מילים על מיגון אקטיבי

כאשר מדובר על מיגון אקטיבי עבור שדות מגנטיים בתחום רשת החשמל, הכוונה למיגון שהוא בעצם משתנה ולא קבוע.

מיגון אקטיבי לרוב ישמש כלפי תשתיות במתח עליון ועל עליון של חברת חשמל כאשר אנו נידרשים להפחית את רמות הקרינה מהם בשטח המבנה הקיים או הפרויקט בתכנון.

מיגון אקטיבי נקרא אקטיבי מהסיבה שהוא משתנה בהתאם לרמות השדה המגנטי המגיעות מתשתיות החשמל של חברת חשמל. בניגוד למיגון פאסיבי שהוא קבוע.

מיגון קרינה אקטיבי כולל 3 חלקים עיקריים:

תפקיד החיישנים הוא בצעם למדוד את הרמות בנקודת הבוחן בכל רגע נתון, להעביר את המידע למערכת הניטור והבקרה אשר דואגת להעביר זרם דרוש במעגלי הביטול.

בסופו של דבר אנו נקבל כי השדה המגנטי השקול יהיה נמוך ובכך מושגת פעולת ההפחתה.

מערת מיגון אקטיבי הינה מורכבת ומותאמת עבור כל מקרה ומקרה.

תכנון המערכת תלוי בין היתר במבנה הפרויקט, בקרבה שלו לתשתיות החשמל, בתצורת הקווים של חח"י ועוד פרמטרים רבים.

ומהו מיגון פאסיבי?

מיגון קרינה פאסיבי מיועד עבור תשתיות הנמצאות בתוך המבנה, לרוב המדובר בהגנה מתשתיות כמו חדרי שנאים, פירי חשמל, לוחות חשמל, ריכוזי מונים וכדומה.

במידה ונידרש מיגון , אזי יועץ הקרינה יידרש להתאים את פרט המיגון, דהיינו מבנה ותצורת המיגון והשטח הדרוש וזאת בכדי להבטיח הצלחה כמובן יש לתכנן את המיגון המינימלי ביותר הנדרש, תוך הבטחת הצלחה וזאת בכדי להימנע מהוצאות מיותרות שלא לצורך.

מיגון פאסיבי כולל שילוב של מתכות לרוב בעובי מצטבר של כ- 1 ס"מ.

פרט המיגון יותאם לכל מקרה ומקרה. פרוט בהקשר למיגון פאסיבי ניתן לקרא בהרחבה במאמר <<מיגון קרינה פאסיבי>>

הפתרון הנכון עבורכם

על מנת לבחור וליישם פתרונות נכונים למיגון קרינה יש לבצע תהליך מעמיק ויסודי של אנליזה ותכנון, הלוקח בחשבון את מגוון הפרמטרים שפורטו. הפתרון יותאם לדרישות הפרויקט ולצרכי הלקוח הן ברמת אחוזי ההצלחה והן ברמת לוחות הזמנים הדרושים.

חברת דגש מדידות הנדסה וייעוץ תשמח לייעץ ולסייע בפתרון המותאם עבורכם.

לשיחת יעוץ עם יועץ קרינה מוסמך של חברת דגש לחצו כאן